У кошику немає товарів.

Спробувати

Як правильно скласти своє меню в спекотну погоду?

Влітку, коли дуже спекотна погода, часто трапляються випадки харчових отруєнь, розлади шлунку та інші неприємності. Тому зверніть увагу на своє харчування, влітку за ним варто стежити особливо ретельно.

Влітку, коли дуже спекотна погода, часто трапляються випадки харчових отруєнь, розлади шлунку та інші неприємності. Тому зверніть увагу на своє харчування, влітку за ним варто стежити особливо ретельно.

  • Намагайтесь не пити чорний чай та каву. Також уникайте газованої води та солодких напоїв – вони зовсім не втамовують спрагу, і дуже скоро Ви знову захочете пити. Краще пийте зелений або трав’яний чай і мінеральну воду. Трав’яні чаї з м’яти, материнки та інших цілющих трав є чудовим джерелом вітамінів і відмінно втамовують спрагу. М’яту, наприклад, можна використовувати як гарнір, посипавши страву свіжим або сухим подрібненим листям, заварювати з неї чай або, перетерши з водою і додавши сіль та кілька зерен граната, приготувати м’ятну приправу.
  • Їжте фрукти зранку. Вони збагатять організм вітамінами та клітковиною. Але не варто їсти їх перед сном або після ситного прийому їжі – фрукти почнуть бродити у шлунку. Диня, персики, груші, абрикоси, сливи, виноград, апельсини та інші свіжі фрукти, що легко засвоюються, чудово вписуються в літнє меню і є джерелом більшості вітамінів. Кислі ягоди, такі як смородина і аґрус, принесуть максимум користі організму.
  • Вживайте більше зелених овочів, наприклад, в салаті, вони менше за все схильні до бродіння. Вся листяна зелень також буде дуже корисною в цей період. Вона забезпечує організм не лише вітамінами, але й мінеральними солями, що втрачаються при виділенні поту. Добре підійде крес-салат, шпинат, селера, салат, зелень гірчиці, бурячиння та інші овочі. Бруква, редиска, усі види кабачків, а також огірки в поєднанні з зеленню і фруктами можуть бути основним стравами літнього меню.
  • Намагайтесь не їсти хліб і випічку. Важку їжа небажано вживати у спеку. Варто виключити або знизити вживання м’яса, бобових, не харчуйтесь у фаст-фудах. Тим, кому важко змінити звичний режим харчування, дієтологи радять перейти з жирних сортів м’яса і риби на пісні.
  • Будьте обережні з молочними продуктами – вони швидко псуються в спеку і можуть спричинити харчові розлади. Надавайте перевагу кисломолочним продуктам без цукру, вони допоможуть компенсувати втрату мікроелементів і дають стійке відчуття ситості. Кефір добре втамовує спрагу. Зберігайте кисломолочні продукти в холодильнику, при температурі не вище плюс 4оС.
  • Спекотні дні можна з успіхом використовувати для того, щоб позбавитись від кількох зайвих кілограмів. Для цього доведеться докладати менше зусиль, ніж, наприклад, взимку. Частіше виходьте на вулицю влітку і активно рухайтесь, прогулюйтесь пішки, катайтесь на роликах або на велосипеді. Це прискорює обмінні процеси в організмі і допомагає спалювати більше калорій. Апетит у спеку зменшується, їжа, за рахунок великої кількості овочів та фруктів, стає менш калорійною.
  • Не забувайте ретельно мити фрукти і овочі – це просте, але дуже важливе правило, про яке варто завжди пам’ятати.