У кошику немає товарів.

Спробувати

Яблука – джерело здоровя і кулінарної насолоди

Яблука використовують для приготування пирогів, тортів, штрудлів. В поєднанні з іншими фруктами з них можна приготування варення або подати в якості гарніру до мяса.

З давніх часів яблукам приписують властивості афродизіака. Кельти вважали його символом плодючості.

А сьогодні? І в наші дні яблука залишаються популярним поживним фруктом, який не можна залишити пока своєю увагою чи кухнею. Вони незамінні в меню, що направлене на зменшення ваги. Їх можна істи сирими і неочищеними або печеними, або як додаток до різих страв і десертів.

Яблука використовують для приготування пирогів, тортів, штрудлів. В поєднанні з іншими фруктами з них можна приготування варення або подати в якості гарніру до мяса.

Курячий стейк з яблуками

Рецепт ніжних курячих стейків з яблуками. Для всієї родини!

Інгредієнти:

  • 500 гр курячих грудинок
  • Сіль
  • Перець
  • 20 гр масла
  • 2 яблука
  • 1 цибулина
  • 250 мл овочевого бульойну
  • 2 столові ложки гірчиці
  • 2 столові ложки сметани
  • 2 чайні ложки борошна

Приготування:

Крок 1. Курчі грудинки поріжте на стейки. Промийте і просушіть в паперовому рушнику. Додайте сіль і перець.

Крок 2. На сковорідці розтопіть вершкове масло і смажте м'ясо близько 10 хвилин, перевертаючи його час від часу.

Крок 3. Яблука помийте, зніміть шкірку і наріжте скибочкаим. Цибулю почистіть і дрібно наріжте.

Крок 4. М'ясо зніміть зі сковорідки і заверніть в рушник, щоб воно не охололо. Цибулю обсмажте на сковорідці і додайте яблука. Влийте овочевий бульйон і тушіть кілька хвилин.

Крок 5. Сметану змішайте з гірчицею і влийте в сковорідку. Борошно змішайте з невеликою кількістю води і додайте до загальної маси. Залиште. суміш на вогні на 5 хвилин.

Крок 6. М'ясо поверніть в сковорідку, розігрійте і подавайте до столу.

Яблука з хріном

Рецепт приготування яблук з хроном.

Інгредієнти:

  • 100 гр оцту
  • 3 ложки тертого хрону
  • 750 гр яблук
  • 2 ложки цукру
  • сіль

Приготування:

Крок 1. Розведіть оцет з водою і тертим хріном

Крок 2. Помийте і почистіть яблука і додайте до хріну

Крок 3. Додайте сіль, цукор і ретельно перемішайте

Зимовий джем

Рецепт приготування надзвичайно смачного фруктового джему.

Інгредієнти:

  • 3 грейпфрута
  • 4 мандарина
  • 1 лимон
  • 1 яблуко
  • 1 груша
  • 500 гр желейного цукру

Приготування:

Крок 1. Почистіть грейпфрути, мандарини і лимон. М’якоть дрібно наріжте. Помийте, почистіть і натріть на терку яблука і груші.

Крок 2. Зважте нарізані і натерті фрукти. 1250 гр м’якоті змішайте з 500 гр желейного цукру.

Крок 3. Поставте масу на вогонь і, постійно помішуючи, доведіть до кипіння. Залиште на 3 хвилини і розлийте джем по заздалегідь приготованим баночкам. Формочки накрийте кришками і дайте джему охолонути.