У кошику немає товарів.

Спробувати

Весна на столі

Хто з нас не намагався боротися з весняними хворобами (втомою і дратівливістю) і зайвими кілограмами, набраними за зиму, всілякими медикаментозними засобами? І все марно. «Як це так, - дивуються багато прихильниць такого способу лікування, - адже я всю зиму, а зараз вже і на весну приймаю дорогі лікарські препарати, а результату немає?!»

Хто з нас не намагався боротися з весняними хворобами (втомою і дратівливістю) і зайвими кілограмами, набраними за зиму, всілякими медикаментозними засобами? І все марно. «Як це так, - дивуються багато прихильниць такого способу лікування, - адже я всю зиму, а зараз вже і на весну приймаю дорогі лікарські препарати, а результату немає?!» В тому й річ, що більше за все зараз треба вживати не лікарські препарати, а весняні овочі, які можуть похвалитися наявністю великої кількості вітамінів і мікроелементів, необхідних Вашому здоров'ю. Тільки після постійного прийому вітамінів у натуральному вигляді Ви відчуєте різницю.

А зараз давайте детальніше познайомимося з кожним представником першої весняної вітамінної братії.

Салат

Почнемо з зелені – а саме з салату. Хоч він і не вважається їжею, насправді салат незамінний, оскільки саме в ньому була вперше знайдена фолієва кислота, яка бере участь в кровотворенні, попереджає відкладення жиру в печінці, служить для профілактики атеросклерозу. Тому чим більше цієї унікальної зелені Ви будет вживати, тим краще. Наприклад, на великий пучок салату поріжте 2-3 яйця, редиску, пучок петрушки, видавіть сік лимона, заправте 2-3 ст. л. рослинного масла, сіль, перець – за смаком.

Петрушка

Згідно народної мудрості, пучок зеленої петрушки рівний жмені золота. Адже в її листі міститься до 1-3% цукрів і до 4,5% сирого білка. Крім того, петрушка – вітаміноносій. У ній концентрується велика кількість аскорбінової кислоти і каротину. Вона корисна людям, які страждають на нирково-кам'яну хворобу, мають запальні захворюванням ясен і слизової оболонки рота.

Її сусід кріп також не відстає від петрушки. Окрім аскорбінової кислоти, каротину, кріп також містить фолієвую кислоту, вітаміни групи В, Р, солі калія, кальцію, фосфору, заліза. Завдяки цьому листя кропу вельми корисне при недокрів'ї, метеоризмі, при гастриті з підвищеною кислотністю, а також чудово підходить для лікування очей.

Зелена цибуля

І все ж таки королевою весняних вітамінів по праву вважається зелена цибуля. Учені навіть підрахували, що оптимальною дозою споживання цибулі для кожної людини є 7-10 кілограмів на рік. Ще стародавні лікарі вважали, що немає жодного захворювання, при якому цибуля, приготована відповідним чином, не принесла б хворому полегшення. Через свою гіркоту вона зміцнює шлунок, збуджує апетит, допомагає при жовтяниці, ангіні, бронхіті. Проте при гострих захворюваннях нирок, печінки і серця цибулю слід використовувати обережно.

Брак вітамінів не тільки впливає на загальний стан організму, але й, що важливо, негативно відбивається на зовнішності: на обличчі з'являються червоні плями, що лущаться, стають ламкими волосся та нігті. Щоб позбавитись цих неприємних наслідків, варто щодня включати в раціон ці дивовижні весняні натуральні вітаміни, і результат не примусить себе довго чекати.