У кошику немає товарів.

Спробувати

Кухня. Про що треба пам'ятати

Відомо, що кухня - найнебезпечніше місце в будинку. Що може там трапитися? Можна послизнутися – на підлогу впав шматочок помідора, скибка кавуна або розлилось масло... Як убезпечити себе на кухні?

Відомо, що кухня - найнебезпечніше місце в будинку. Що може там трапитися? Можна послизнутися – на підлогу впав шматочок помідора, скибка кавуна або розлилось масло... Крім того, можна опектись гарячою сковородою або обшпаритись.. порізатися ножем, кришкою консервної банки або склом розбитого посуду. Захворіти через протяг – адже на кухні часто так жарко, і кватирка відкрита майже завжди.

На кухні багато електроприладів, а користуватися ними треба дотримуючись всіх необхідних правил. Загалом, небезпека дійсно велика, а тому – треба бути обережним і користуватися такими порадами.

Як убезпечити себе на кухні

  • Під час оброблення риби прихоплювати її серветкою, щоб не вколотися. Аби риба не вислизнула з рук, умочити в сіль пальці або причепити до хвоста прищіпку і тримати рибу за неї.
  • Не братися голіруч за сковороду або каструлю, не переконавшись, що вони не гарячі.
  • Відкривати кришку каструлі рухом від себе, обережно, і обов'язково за допомогою прихватки.
  • Жири на розжарену сковороду класти «від себе», дуже обережно. Так само слід чинити з продуктами під час смаження.
  • Гарячу їжу куштувати не поспішаючи, маленькими порціями, давши їй трохи охолонути. Діставати їжу з каструлі або сковороди краще за все ложкою з довгою ручкою.
  • Гарячі напої в чашки або склянки наливати обережно, помістивши в них чайну ложку.
  • Від посуду з тріщинами і щербинами краще всього позбавитись. Користуватися ним небезпечно.
  • Не ставити на підлогу гарячі чайники, каструлі, сковороди.
  • Не випробовувати себе на витривалість – не переносити гарячі предмети без прихватки.
  • Не користуватися електроприладами, що навіть трохи несправні.
  • Посуд, що розбився, збирати з підлоги обережно, повільно. Великі шматки – руками, дрібні – шматком вати, викидаючи її разом зі склом і замінюючи час від часу.
  • Не нахилятися низько над увімкненою плитою і над посудом, що стоїть на ній.
  • Не ставити посуд з гарячою їжею на край столу.
  • Переносячи з плити на стіл гарячий посуд, заздалегідь підготувати там для нього місце.
  • Оцтову кислоту треба зберігати в спеціальному посуді, що відрізняється від іншого, і обов'язково помічати її.
  • Ніколи не куштувати вміст пляшок або іншого посуду, якщо Вам не відомо, що там знаходиться. Це дуже небезпечно. Адже там можуть опинитися есенція, оцет, спирт, технічна рідина... Не забувайте про це правило.
  • Не варто ризикувати і вживати їжу, що здається Вам не свіжою або неякісною, навіть якщо вона й їстівна на смак. Це може закінчитися серйозним отруєнням.
  • Пам'ятати про обережність, користуючись ножами та іншими гострими предметами.
  • Особливо уважними необхідно бути, коли на кухні знаходяться малюки.